Google+

joi, 28 ianuarie 2010

Mică atenţie acordată pentru M.A.Ş.


Mă întreb cum, de ce tocmai eu?! A... nu, nu că aş spune-o cu răutate; sub nici o formă. Dar cum tocmai la mine te-ai gândit, eu copilul rebel şi independent, care se conducea după propriile concepţii, care era cîndva foarte dură si ironică aş putea spune, că nu ţinea cont sau dădea impresia ca nu ţine cont de sentimentele celor din jurul ei. Chiar ajunsesem la un moment dat să-mi doresc să mă pot schimba, să pot arata lumii ceea ce sunt cu adevarat, să nu mai afişeze faţa de fată dură şi scorpie (asa cum ar descrie-o marii poeţi); ba chiar ajunsesem să mă urăsc pentru ceea ce sunt. De fapt uram ceea ce schimbasem groaznic de tare dintr-un singur motiv: teama de-a ramane prizonieră în "singurătate". Uneori aveam impresia că nu mai sunt eu că sunt un monstru... Temerile nu au apărut aşa brusc că ar fi la modă să dramatizez, ci din motive bine intemeiate. Ştii unii mi-au spus că sunt aşa datorită muzicii adoptate de mine... Dar ce afacere are muzica cu felul meu de-a fi? Ştiu că influenţează, dar cât?
Nu are importanţă istorisirea vieţii mele, ci important e ceea ce sunt acum, cum percep fiecare lucru, răbdarea pe care am dobândit-o ascultându-te pe tine. Ooo... dacă ar fi să-ţi mulţumesc mă tem că m-aş pierde prin cuvinte de mulţumire, aş amuţii roşind, neştiind ce să-ţi spun.
(...)Încă sunt curioasă sa aflu ce posezi atât de special încât mă faci să cred că lumea e la picioarele mele, că totul se învârte în jurul meu, că nimeni şi nimic nu poate rupe legătura dintre noi. Parcă ai fi un magnet care îţi răscoleste tot sângele, toată simţirea, totul! Nu îmi amintesc să mă fi simţit aşa vreodată. În faţa ta nu ştiu ce e mai bine să fac; să ingenunchiez asemeni unei icoane şi să te privesc cu teamă să nu-ţi perturb liniştea interioară, să te admir şi să te mângâi, sărutându-ţi ochii pe rând şi fruntea şi pârul şi buzele de pe care am senzaţia că adun nectarul celor mai parfumate flori, să mă apropii de tine să te strâng in braţe, cu patimă să-ţi soptesc cât de mult te iubesc...
" Am devenit unicul tău ateu, ce afară de tine nu crede in nimic."

miercuri, 27 ianuarie 2010

Perioada de tranzit. Multe "patzanii"


"Long time, no see". Asa s-ar cam putea prezenta pe scurt perioada prin care am trecut de cand nu am mai scris nimic.
Si uite ca a venit si momentul transpunerii in scris, a unui nou nou capitol din viata mea. A inceput si anul II de facultate, am inceput, spre bucuria mea si primul an ca elev al
Scolii de munte Pathos. Astea sunt cele mai importante lucruri din viata mea, momentan.
Dar, si pe acolo s-au intamplat multe, am fost plecati in aplicatii: Diham (Bucegi), Padina (Bucegi), si nu in ultimul rand, Balul Bobocilor @ Calimanesti.
Multe lucruri frumoase am absorbit din aceasta minunata experienta, care imi doresc din tot sufletul sa nu o mai inchei niciodata, ce se caracterizeaza prin oameni de buna calitate, muzica buna, antrenament fizic cat si moral, sa-ti cunosti tara asa cum e ea.
S-au intamplat si lucruri care au ramas intiparite in mintea si sufletul meu, si pe care nu le pot exprima decat in versuri, si pentru asta spun asa:

"Tie, dragostea mea,
de azi, de ieri, dintotdeauna,
iti inchin aceasta seara.
Fa-ma sa uit minciuna,
fa-ma sa uit lasitatea,
fa-ma sa uit rautatea
si lasa-mi libertatea
de-a te iubi."


Se petrec niste lucruri frumoase in viata mea, dar pe cat de frumoase, pe atat de complicate. Viata mea se transforma in viata unui gradinar, trebuie sa-i spun cuiva ceva, si de asemenea nu o pot expune decat in versuri:

"Iubito, pe prisma ti-am pus
O floare din lumea de sus,
O floare din insula Marte,
O floare a cailor moarte.

Ea are petalele lungi,
Sufland ai sa poti sa le smulgi,
Iubito, eu flori nu prea stiu,
Sunt un gradinar damblagiu.

Nu stiu- trandafir, liliac...
Pe toate ca tine le fac,
Pe toate le-aduc la un fel,
Lalea, trandafir, ghiocel.

O floare a vietii vecine,
Si care miroase a tine.
Iubito, pe prispa tu ai
O floare din insula rai."


Pot sa spun legat de temperaturile infernal de mici ( apropo la suceva, - 25), ca la aproximativ la aceiasi temperatura se situeaza si sufletul meu momentan. Si el imi sufla gingas:

"Am venit aici sa stau cu tine
in cristalul iernii- ca-n vitralii
vechi perechi de regi langa regine

Numarat-am arborii, egalii,
pan'la casa ta... Era zapada,
falnica, vrajita, ca-n balada.

Si-am batut in poarta. Lemnul- rece.
Peste tot, Absenta, ca o noua
si totala iarna. Mandrul rege-
nicaieri... Cu mainile-amandoua,
am luat zapada si-am baut
locul alb pe unde n-ai trecut."

Apropo, cea mai de ultima ora stire: In scoala de munte, desi mi-am dorit sa pot introduce si acolo, porecla de Mosquino, nu am reusit. Dintr-un motiv simplu, este ca eu am scos altcuiva o porecla, dragalasa, dulce, si m-am trezit din partea prietenelor, cu porecla de: Copac, sau Copacel, mai alintat putin. Chiar ma amuza foarte tare porecla asta si imi place sa o aud cu drag, tinand cont ca exista si o persoana cu o porecla asemanatoare. Si spun asa, sa vad daca "vede si aude" persoana care trebuie:

"Cine te-a facut sa suferi?
Sa te-ncrunti si sa te superi?
Ca sa-l caut prin odaie
Si sa-l prind, sa-i dau bataie.
Mingea ti-a fugit din pat,
Leul s-a cam desirat,
Tigrul, cand il tragi de sfoara,
Limba, n-o mai scoate-afara.
Ori venisi tu, crocodile,
Schiopatand pe trei rotile?
Ori vreo perie pe-aici,
Si-a pus labe de arici?
Ori vreun urs
Cu nasul scurs,
Vreo girafa
Lunga-n ceafa?
S-au pitit si dau din cap,
Si din gat, dupa dulap?
Lighioane scalciate,
Descusute, deslanate,
Viezuri, lupi, pauni si fiare
Cu cimpoi la-nghititoare,
Cu masele si cu ghiare
De arnici si de bumbac!
V-as da miez de cozonac,
Dar sa va jucat cu fata,
Cum v-a spus odata tata.
Unde nu, luati seama bine,
Ca dati iarasi ochi cu mine!
Pentru maimutoiul carn
Am si-adus un bat de tarn.
Ia veniti in pat, incoace,
Si-adormind sa facem pace."


Tin sa multumesc, cu cea mai mare placere anumitor persoane: Acea persoana care mi-a facut poza de inceput, prietenilor din gasca de la balul bobocilor, care mi-au fost de mare ajutor, si ne-am distrat frumos.
De-acum, promit ca am sa scriu dupa fiecare aplicatie, urmatoarea fiind la sfarsitul lunii februarie, in RETEZAT. Suna tentant si interesant!
Next weekend (4- 7 februarie) @ Busteni-
Ice Climbing World Cup Busteni

Pentru a incheia aceasta fila spun asa: Pathosssss: HAU!!! HAU!!! HAU!!!